Szkodliwość e dodatków do żywności
Lut18

Szkodliwość e dodatków do żywności

Analizując skład produktów spożywczych dostępnych na półkach sklepowych można natknąć się na substancje, których spożycie negatywnie oddziałuje na zdrowie i samopoczucie u człowieka. Niestety, przez to, że e dodatki do żywności szkodliwe występują w powszechnie dostępnych produktach spożywczych należy zwracać szczególną uwagę na to, jaką dawkę tych niebezpiecznych substancji dostarcza się do organizmu. Wśród szkodliwych dodatków do...

Read More
Czy tylko ograniczenia?
Lut10

Czy tylko ograniczenia?

Nowe menu, owoce, warzywa, orzechy, niskotłuszczowe produkty mleczne, pełnoziarniste pieczywo i wiele innych artykułów spożywczych o obniżonej zawartości tłuszczu. Tak to dieta, dieta dr Ornisha jadłospis swój bardzo skrupulatnie kompletuje. Kilka zasad podstawowych, które zrewolucjonizują życie osób, które podjęły to trudne wyzwanie.   Po pierwsze dieta dzieli produkty na pięć grup, do pierwszej zaliczane są warzywa, owoce,...

Read More